Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Л. Павлова: Недоказаните обвинения в корупция петнят репутацията на България

Европредседателството е важно, защото ни дава възможност да покажем, че можем да отстояваме политики на международно ниво, каза ресорният министър

Л. Павлова: Недоказаните обвинения в корупция петнят репутацията на България

Снимка: БТА

Не бива да се дават лоши външнополитически сигнали, като се подхвърлят обвинения в корупция между опозиция и управляващи. Така министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова коментира по БНТ заявката на БСП за вот на недоверие към правителството относно корупцията.

Според нея между партиите трябва да се търсят общи позиции и точки, доколкото е възможно, особено в приоритетен сектор като българското председателство на Съвета на ЕС.

“Трябва да търсим кое да ни събере. Отстояваме своите приоритети и политики. Да търсим разделението е най-лесно”, смята тя. 

Още по темата

Тя отбеляза, че „светът не започва и не свършва с европредседателството“, но то е важно, защото дава възможност на България да покаже, че е способна да отстоява политики на международно ниво.

Лиляна Павлова каза още, че обвиненията в корупция са „лесна дъвка за дъвчене“, но е трудна за доказване. Според нея управляващите правят всичко възможно да разследват сигналите за корупция, но недоказаните обвинения петнят репутацията на България.

Сигналите се подават в компетентните органи, не бива да се ползват за политически пиар, посочи министърът.

По думите й подготовката на европредседателството върви с много добри темпове.

Павлова отбеляза, че в БСП сами са признали, че до голяма степен повтарят приоритетните за управляващите точки за европредседателството, но заяви, че очаква предложенията на опозицията.

“Не се срамуваме от критики. Да проведем един добър дебат в пленарна зала и да чуем предложенията на опозицията, за да отчетем всички гледни точки”, предложи министърът.

По темата с антикорупционното законодателство Павлова заяви, че професионалистите работят усилено законът да се прецизира и заяви, че според нея предложението на опозицията изглежда като връщане на Държавна сигурност.

“Виждаме провала на румънския модел, затова трябва да се поучаваме от грешките. Да намерим компромисен вариант. Трябва да се предприемат мерки срещу корупцията, но въпросът е как ще се осъществява контролът”, каза тя.

Лиляна Павлова изрази надеждата, че до края на мандата на правителството България ще влезе в Шенген и еврозоната. Според нея България отговаря на изискванията за Шенген, но в неприемането на страната ни „има политически нюанс“.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (8)

0
 
11
 
8
преди 2 години
Няма профилна снимка
Много нагло и тотално безпочвено изказване. По-скоро изцепване.
0
 
13
 
7
Eon
преди 2 години
Няма профилна снимка
Тази крава изобщо да е чувала за конфликт на интереси?
0
 
13
 
6
преди 2 години
"Недоказаните обвинения в корупция петнят репутацията на България."
А доказаните обвинения?
0
 
14
 
5
преди 2 години
И за каква репутация можем да говорим като четем докладите на ЕС за съдебната система и за корупцията? Абсолютно нищо не се е променило, а си стои едно и също. Както си беше преди управлнието на ГЕРБ, същото си остана. Лъжи, празни приказки, лицемерие и корупция на макс.
0
 
13
 
4
преди 2 години
А кой иидиот има нужда да доказва нещо, с което се сблъсква всеки ден??
Никаква репутация не заслужава това корумппирано правителство щом не може да усмири собствените си дълбоко корумпирани и нагли членове и служители във всички нива на управлението си.

Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро