IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ задържа плащания за 600 млн. лева за изграждане на пътища

Работна група проверява договорите и качествено извършените дейности ще бъдат разплатени, гарантират от ведомството

15:16 | 05.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не е изплатило 600 млн. лева за изпълнени строително-монтажни дейности по републиканската пътна мрежа, става ясно от съобщение на ведомството. Проектите са възложени от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В момента тече проверка на договорите и изпълнените дейности. Тя се извършва от работна група под ръководството на служебния зам.-министър Тодор Атанасов.

След приключване на проверката всичко, което е извършено качествено и в срок, ще бъде изплатено на изпълнителите, гарантират от МРРБ.

Бюджетът на АПИ за ремонт и изграждане на пътища от републиканската пътна мрежа през 2021 година е на стойност 874 млн. лева. Агенцията е възложила строителни дейности за още 2 млрд. лева, допълват още от министерството.

Един от големите проекти, възложен на АПИ, е строителството на АМ "Хемус" от "Автомагистрали". Преди дни поверка на Сметната палата на дейността на държавната компания показа, че публичните средства не се разходват ефективно.

Прокуратурата се самосезира по казуса, след като беше публикуван този доклад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още