Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Мустафа Карадайъ: Сега е моментът за връщане на нормалността в политиката

ДПС би подкрепило правителство на първите три политически партии в НС с ясно разписани приоритети

Мустафа Карадайъ: Сега е моментът за връщане на нормалността в политиката

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна, така че да спрем омразата, разделението и агресията, да възстановим политическата нормалност чрез диалог и да направим рестарт на държавността. Това заяви в словото си пред 45-ото Народно събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

От ДПС сме готови за избори веднага, но нещата не стоят така от гледна точка на управлението, посочи той и акцентира върху кризите в страната - икономическа, социална, здравна.

От Движението смятат, че сега е моментът да започне възстановяване на нормалността между политическите субекти, защото в момента липсва нормален диалог и институциите не функционират съобразно Конституцията. Намираме се в институционална криза, което рефлектира върху държавността и демокрацията, заяви Карадайъ.

Смятаме, че трудно, но процесът може да започне от това Народно събрание, каза Мустафа Карадайъ. Сега е времето да върнем властта в българския парламент, посочи той. 

Още по темата

ДПС би подкрепило правителство на първите три политически партии в НС със следните приоритети - план за излизане от пандемията – с ускорена ваксинация, мерки за защита на хората и бизнеса, приемане на програма за възстановяване и устойчивост, защото досегашните варианти не са в интерес на страната, започване на разговори за ускорено икономическо развитие, за достойно членство в евроатлантическите структури.

Нужно е ново начало, нов модел на управление и нов подход към решаване на проблемите, заяви от парламентарната трибуна Карадайъ.

В този пъстър парламент това може да стане само с обединение по основни приоритети за държавна политика и ясни средства за тяхното решаване, каза той. По думите му това предполага много широко съгласие и пластично управленско решение. Това е замисълът на суверена според ДПС. Ще следваме точно това и няма да гласуваме за правителство на партии и коалиции без ясна програма, а само с точно указани цели средства и срокове за реализация, заяви той.

Време е за решителни промени, нека ги направим, призова в заключение Карадайъ.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 13 май