Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

МВР: И Гранична полиция ще се включи в охраната на машините за вота

Христо Терзийски е приел да бъде в листите на ГЕРБ като водач в Кюстендил

МВР: И Гранична полиция ще се включи в охраната на машините за вота

Снимка: БГНЕС

Създадена е добра организация за предстоящите парламентарни избори, имаме капацитет да се справим. Това заяви в ефира на БНТ министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той потвърди, че машините за вота вече са доставени и е направено противопожарно обследване на склада, където се съхраняват, а устройствата се охраняват така, както и изборните книжа. „Най-вероятно ще ни е необходим допълнителен ресурс, като в тези случаи включваме и служители на "Гранична полиция", допълни вътрешният министър. 

Още по темата

"В момента сме в непрекъсната комуникация с Централната избирателна комисия (ЦИК), за да се създадат центрове за обезпечаване на изборните книжа и машините“, добави той.

По думите му частичните избори вчера, проведени в няколко населени места, са генерална репетиция във връзка с противоепидемичните мерки.

Терзийски обяви още, че след няколко разговора с премиера Бойко Борисов е приел да бъде в листите на ГЕРБ като водач в Кюстендил, защото се чувства свързан с града.

Христо Терзийски коментира и развитието около случая ОЛАФ. "В преговорите беше определена една сума, изискванията бяха занижени, съотношението цена-технически параметри за автомобилите се обърна на 60% в полза на цената. Аз съм разпитван за тази обществена поръчка. Всичко ще бъде изяснено от хода на досъдебното производство, няма от какво да се притеснявам", добави министърът на вътрешните работи.

Припомняме, че преди около месец Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) препоръча да бъдат възстановени в европейския бюджет близо 6 милиона евро по разследване за предполагаема злоупотреба със служебно положение в МВР. ОЛАФ основава препоръката си на разследване, което е започнало през юли 2018 година след твърдения за измама и присвояване на евросредства по споразумение за отпускане на безвъзмездни средства по фонд "Вътрешна сигурност". Споразумението се отнася за доставка на автомобили за всякакви терени, предназначени за полицията. Става дума за доставката на 350 високопроходими превозни средства за нуждите на МВР.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Пл. Киров: От настройването на машините зависи как ще се отрази вотът на избирателите