Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Над 600 безработни младежи ще започнат работа в администрацията

Проектът е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" с общ бюджет от 3 млн. лв.

Над 600 безработни младежи на възраст до 29 години ще могат да започнат работа - стаж в структурите на министерствата на труда и здравеопазването в столицата и страната чрез проекта "Старт в администрацията", съобщиха от Агенцията по заетостта (АЗ). Инициативата е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Бюджетът на проекта е близо 3 млн. лв., от които 2,5 млн. лв. са от Европейския социален фонд, а останалата част – от националния бюджет. 

Още по темата

С парите ще бъде осигурена заплата от 400 лв. на стажантите плюс разходите за техните осигуровки. Стажът е с продължителност 9 месеца.

По програмата  ще се назначават приоритетно младежи с трайни увреждания, от социални заведения, самотни родители или осиновители на деца до 3-годишна възраст и от уязвими малцинствени групи.

Кандидатстващите трябва да бъдат регистрирани в бюрата по труда, като основно изискване е те да имат завършено висше образование. Допустимо е и да имат общ професионален опит до 3 години, но той не трябва да е свързан със специалността им.

Очаква се към средата на месеца ведомствата да са заявили конкретни бройки и длъжности, като информацията за тях ще е достъпна в бюрата по труда и на сайтовете на Министерството на труда и социалната политика, както и на този на АЗ.
 

По статията работи: Елена Калпакчиева

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 6 години
За тази заплата след данъците май само висшисти могат да се съгласят да работят и то 9 месеца...

Още от Икономика и политика
Малките български общини в 6 графики