Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Николай Събев: В България липсва единна визия за транспорта

От логистична гледна точка ние не сме направили нищо да бъдем привлекателен транспортен център, твърди експертът

Николай Събев: В България липсва единна визия за транспорта

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България се гледа по несистемен начин на транспорта и липсва идея как да се обединят различните видове транспорт в една мрежа. Куриерските фирми трябва да еволюират и да развият нови услуги, като системи за плащания и доставки с дронове, за да бъдат част от бъдещето. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Николай Събев, собственик на "Еконт Експрес".

"От логистична гледна точка ние не сме направили нищо да бъдем привлекателен транспортен център. Средната скорост на придвижване на стоките трябва да е най-малко равна на европейската и да имаме инфраструктура с интермодални терминали", каза той. 

Още по темата

Събев цитира доклад на Министерството на транспорта с поети, но неизпълнени цели за развитието на транспорта в страната, като част от европейската мрежа.

Собственикът на "Еконт Експрес" даде пример с лошата инфраструктура и връзки по линията София-Русе. "Русе сякаш е изолиран от България... Не можеш да отидеш за един ден до този град, да си свършиш работата и да се прибереш", каза гостът.

Запитан за бъдещето на куриерския бизнес, Събев заяви, че браншът трябва да навлезе във всички други системи. "Ако се занимаваш само с доставка, без плащания и другите условия, които гарантират изпълнението на тези трансакции, то ти не си способен да си логистик", каза той и добави, че доставките с дронове трябва да бъдат голяма част от това бъдеще.

В коментар за противоепидемичните мерки Събев заяви, че бизнесът и предприемачите нямат голяма нужда от помощ от държавата, това трябва да бъде запазено за хората в нужда. "Българският бизнес е изключително интелигентен, за да се позиционира в тези икономически условия", коментира той.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Няма да има общо коалиционно споразумение, всяка партия ще подписва отделно с ПП