IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова дирекция ще отговаря за обществените поръчки в Главна инспекция по труда

Създават се 28 териториални инспекции по труда, които да осъществяват контрол във всички области на страната

11:28 | 08.01.14 г.
Нова дирекция ще отговаря за обществените поръчки в Главна инспекция по труда

Създава се Главна дирекция „Инспектиране на труда” с 28 териториални дирекции „Инспекция по труда” към Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда” (ГИТ), реши кабинетът на първото си заседание за годината.

Правителството прие нов устройствен план на ГИТ, като създаде дирекцията в специализираната администрация на ведомството, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Новите 28 инспекции по труда ще осъществяват контролните функции на агенцията във всички области на страната.

С промените ще се увеличат инспекторите по труда, което трябва да доведе до повишаване на броя на контролираните обекти.

С друга промяна в структурата на агенцията се създава Дирекция „Обществени поръчки и управление на собствеността” в общата администрация. В нея централизирано ще се осъществяват действията по обявяване, провеждане и контрол по изпълнението на обществените поръчки, обявени от агенцията.

С приетия нов Устройствен правилник на „Главна инспекция по труда” се цели подобряване на работата на Агенцията и повишаване на ефективността на контролните й функции при запазване на числеността й, уточняват от пресцентъра на кабинета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още