Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Новите цени на тока ще могат да се отложат само с един месец

Предложенията за промени в Закона за енергетиката се разглеждат на закрито заседание на парламентарната комисия, наблюдаваща дейността на регулатора

Удължаването на новия ценови период за регулирания енергиен пазар ще бъде най-много до 1 месец. Това предвижда проект за промени в Закона за енергетиката, предложен от Димитър Главчев (ГЕРБ) и група народни представители, сред които Делян Добрев (ГЕРБ) и Мартин Димитров (РБ).

Още по темата

Промените са част от приетите мерки за стабилизиране на енергетиката и опита на правителството за намиране на начин цената на тока да не се повиши. Те се внасят като част от преходните и заключителни разпоредби на енергийния закон и се отнасят само до настоящия регулаторен период. Ако бъдат одобрени от депутатите, промените ще трябва да влязат в сила от 30 юни.

Текстовете в момента се разглеждат на закрито заседание на парламентарната комисия, наблюдаваща дейността на енергийния регулатор.

Промените в Закона за енергетиката ще бъдат разгледани на извънредно заседание и на парламентарната енергийна комисия в сряда. Очаква се утре по време на пленарното заседание да бъдат изслушани и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Според първоначалната информация парламентарните групи ще могат да задават по два въпроса на председателя на КЕВР Иван Иванов и другите комисари.

По статията работиха: автор Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Валери Симеонов: Водим отделни разговори с всички от патриотичното пространство