IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НС обсъжда утре удължаване на извънредното положение и актуализацията на бюджета

Планираното за вчера заседание беше отменено, след като стана ясно, че депутат от ДПС е заразен с коронавирус

19:20 | 02.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС</em></p>

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

Парламентът ще обсъжда на извънредно заседание утре удължаването на срока на обявеното извънредно положение заради коронавируса. Вчера правителството предложи извънредното положение у нас да бъде удължено до 13 май.

В дневния ред на заседанието е включено и първото четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020 г., който беше внесен от Министерски съвет на 31 март.

Предложението за промяна в държавния бюджет включва максималният размер на държавния дълг, който може да бъде поет тази година, да се увеличи до 10 млрд. лв. Кабинетът залага и дефицит в размер на 3,5 млрд. лева за тази година.

На извънредното заседание на парламента от 14 часа, свикано от председателя на НС Цвета Караянчева, ще се обсъждат още решение за допълнение на решението за работата на Народното събрание по време на извънредното положение, първо четене на проекти за промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

По-рано законопроектите, включени в дневния ред, ще бъдат обсъдени от парламентарните комисии.

Припомняме, че извънредното заседание на парламента трябваше да се състои днес, но то беше отменено, след като стана ясно, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е заразен с коронавирус. Вчера всички депутати и служители на парламента бяха подложени на тестове за заболяването.

Заради мерките за недопускане на събирането на голям брой хора в затворени помещения на заседанията на парламентарните комисии утре няма да бъдат допускани журналисти, както и други външни лица, съобщава пресцентърът на НС.

По време на извънредното заседание на Народното събрание в сградата на институцията ще могат да присъстват по един представител на информационните агенции и печатните медии и по един екип на телевизиите – репортер и оператор. Фотографите ще имат възможност за снимки в началото на заседанието само от балкона на пленарната зала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още