Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отнеха разрешителното за дейности с отпадъци на фирма „ТОН ЕКО“

На площадката не е монтирано съоръжение за третиране и не е извършвана дейност по оползотворяване на опасни отпадъци

Отнеха разрешителното за дейности с отпадъци на фирма „ТОН ЕКО“

Снимка: Pixabay

Складираните на площадката на дружеството "ТОН ЕКО" в Лом опасни отпадъци надвишават многократно разрешеното количество в издадено през 2018 г. от РИОСВ - Монтана разрешение. Това установиха при проверка експерти от екоминистерството и екоинспекцията в Монтана.

Проверката е извършена на 8 юни в изпълнение на издадена от министъра на околната среда и водите заповед, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Още по темата

На площадката не е монтирано съоръжение за третиране на отпадъци и не е извършвана дейност по оползотворяване на опасни отпадъци. 

Заради това на 9 юни 2020 г. РИОСВ - Монтана издаде решение за отнемане на разрешението за дейности с отпадъци на дружество "ТОН ЕКО" ЕООД, София.

За проблемната площадка в Лом екоминистърът Емил Димитров съобщи преди два дни. Тя е за съхранение и преработка на отпадъци от акумулатори. Оказало, че там не е имало никакви машини и съоръжения.

Преди дни Министерството на околната среда и водите (МОСВ) започна масирани проверки в няколко ТЕЦ-а, циментови заводи и депа за отпадъци. Целта е да се провери дали в тях се горят боклуци. Проверяващите са набелязали заводи за акумулатори, за които има информация, че съхраняват отпадъци, внесени от чужбина с цел изгаряне.

Новите текстове, внесени от управляващото мнозинство, задължават всички инсталации за горене на отпадъци, независимо от техния капацитет, да преминават през процедурата по задължителна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). На задължителна оценка ще подлежат и т. нар. експериментални инсталации. 

 

 

 

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 14 август