Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отпада предложението за забрана за пушене на открито

Няма да се пуши в дворовете на детските градини и училищата, както и на прилежащите към тях тротоари

Предложението за забрана на пушенето на открити пространства бе оттеглено. Това стана ясно, след като депутатите от здравната комисия в парламента приеха на второ четене промените в закона за здравето, съобщи националното радио.

Не се одобри искането на депутати от ГЕРБ да се забрани тютюневият дим на определени открити пространства като спирките и стадионите. Прие се единствено идеята да не може да се пуши в дворовете на детските градини и училищата, както и на прилежащите към тях тротоари. 

Още по темата

Очакваше се, да бъдат одобрени по-строги мерки срещу тютюневия дим и забраната да се затегне още повече. Преди дни управляващите настояха рестрикциите да не се ограничават само със закритите обществени места, а да важат и за открити пространства, на които присъстват повече хора - стадионите, летните кина и различните спортни и културни прояви, за които се продават билети.

Народните представители от комисията потвърдиха забраната за пушене на закрито от 1 юни тази година. В закона изрично беше записано, че забраната важи освен за закритите обществени места и за работните места, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

Наред с това депутати от ГЕРБ предлагат да не се пуши и в дворовете на училищата, ученическите общежития и детските градини и ясли.
За по-сигурно шефката на здравната комисия Даниела Дариткова е внесла текст, с който се забранява паленето на цигара по тротоарите и прилежащите терени на учебните и детските заведения.

Преди дни председателят на здравната комисия Даниела Дариткова заяви, че няма да има никакво отстъпление от забраната за пушене на обществени места, включително и в заведенията след 22 часа.

Парламентът вече одобри на първо четене забрана за пушене на закрити обществени места от 1 юни. Предстои окончателното гласуване на новите текстове в пленарна зала.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
0
 
2
преди 8 години
Няма профилна снимка
Глупава идея /камо ли закон/, незаслужаваща дори коментар! :)...
0
 
0
 
1
преди 8 години
Няма профилна снимка
Не става ясно кой ще упражнява контрол и евентуални санкции. Може би хората сами ще се съблюдават.

Още от Икономика и политика
Работата на туроператорите е спаднала 16 пъти спрямо миналата година