Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Правителството одобри допълнителни разходи за машинния вот

ЦИК и „Информационно обслужване“ ще сключат договор за доставка на устройства за електронно машинно гласуване

Правителството одобри допълнителни разходи за машинния вот

Снимка: БГНЕС

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер до 10 млн. лв. по бюджета на Централната избирателна комисия (ЦИК) за 2021 г. за осигуряване на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване съгласно Изборния кодекс. В тази сума е включен ДДС.

Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 г.

Правителството взе решение „Информационно обслужване“ АД и ЦИК да проведат преговори и да сключат договор за доставка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване. Процедурата по договаряне е без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка, реши още кабинетът.

Своевременната доставка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване ще осигури надлежното спазване на разпоредбите на Изборния кодекс, което предвид насрочените след по-малко от месец избори за народни представители, е от изключително значение за осигуряването на прозрачен и удобен за гражданите изборен процес, посочва се в решението. 

Още по темата

„Информационно обслужване“ АД няма да реализира печалба от изпълнението на задачата, а за изпълнението ѝ ще бъдат отчитани единствено разходите за осигуряването на стоките и услугите, включени в предмета на обществената поръчка, както и за администрирането на договора.

Обществената поръчка, обявена от ЦИК, е с предмет: „Доставка на 1637 специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ), А-4 Модел 517, произведени от Смартматик Интернешънъл Холдинг Б. В., с инсталиран системен софтуер, в комплект с батерии и удължители за електрозахранване, 19 500 смарткарти, както и 3-то ниво отдалечени софтуерни консултации от Смартматик Интернешънъл холдинг Б. В. на специалисти разработчици, посочени от ЦИК по модифициране на приложението, обучение, документация и процедури с цел придобиване на способност за автономно управление и модифициране на софтуера за всякакъв вид избори, предвидени в Изборния кодекс, без намеса на доставчика и производителя от ЦИК, включително транспорт и застраховка на СУЕМГ до София в склад за съхранение".

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Прогноза: 9% ще е ръстът на фалитите в България за 2022 г.