IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокурорско обвинение срещу бившия кмет на Приморско

Димитър Димитров е обвинен за длъжностно престъпление, свързано с близо 200 договора за право на строеж

09:36 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Прокурорско обвинение срещу бившия кмет на Приморско

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия кмет на Приморско Димитър Димитров. Това съобщава БТА, позовавайки се запознати с разследването.

Димитров е обвинен за длъжностно престъпление. Обект на разследването са близо 200 сключени от него договори за право на строеж.

Димитров е бил кмет в периода 2004-2007 година, когато в сила е влязъл нов закон за общинската собственост, според който правото на строеж се отстъпва с решение на общинския съвет, а не от кмета.

Проверката на прокуратурата започна, след като стана ясно, че на няколко магистрати и техни роднини като крайно нуждаещи е отпуснато право на строеж.

Засега проверката е установила, че нарушения има в случаите с дъщерята на председателя на СА Веселин Пенгезов-Ана, дъщерята на съдията от ВАС Николай Урумов - Деница и този с Петър Попов - доведеният син на бившия бургаски апелативен прокурор Йордан Иванов.

Случат с Димитър Димитров се гледа от градската прокуратура, тъй като години наред в бургаската прокуратура не е свършено почти нищо, отбелязва агенцията. За три години са били разпитани едва 50-на свидетели. Вчера от върховната административна прокуратурата оповестиха, че на СГП е дадено разследване, по което не са извършвани почти никакви следствени действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още