IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодателите искат данък върху паричните потоци от България към офшорните зони

Предложението тепърва ще бъде подложено на дискусии, заяви финансовият министър Петър Чобанов

16:44 | 01.07.13 г. 1
Работодателите искат данък върху паричните потоци от България към офшорните зони

Работодателските организации предлагат да бъде въведен данък, с който да се облагат паричните потоци от България към офшорните зони. Предложението обаче тепърва ще бъде обсъдено и няма решение по него.

Това съобщи днес финансовият министър Петър Чобанов по време на извънреден брифинг в ресорното министерство, на който бяха представени мерките, които ведомството ще предприеме във връзка със снемането на административната тежест към бизнеса.  

"На този етап не се ангажираме с обещание за подобен данък. Но ако бъде прието, това би било нещо много новаторско", заяви финансовият министър.

Чобанов представи и останалите предложения на работодателите, като допълни, че те също ще бъдат предмет на широка дискусия, дори с участието на представители на синдикатите.

Работна група ще направи задълбочен анализ на нужните законодателни промени, които да облекчат работата и развитието на бизнеса у нас. Нейната цел ще бъде да преразгледа предложенията на бизнеса и с нейна помощ някои от тях да бъдат приоритетизирани.

"Спешно трябва да се преразгледат всички такси и отпадането на онези от тях, които не са вписани в закона, както и да няма немотивирани актове", уточни Чобанов, като допълни, че това се случва по изрично искане на бизнеса.

Сред останалите предложения на работодателите са ясно регламентиране на сезонния труд, ревизия на единното платежно нареждане, както и ревизия на данъка по депозитите.

"Важно е да се потърсят и мерки, които да помогнат за по-отговорното издаване на актове към бизнеса", посочи още финансовият министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
mick
преди 10 години
Значи когато парите идват от офшорните зони са добри, а когато заминават натам са лоши? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още