IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест са подадените оферти за ремонт на Централна жп гара в София

Ценовите предложения на шестте консорциума ще бъдат оповестени през януари догодина

13:53 | 29.10.12 г.
Шест са подадените оферти за ремонт на Централна жп гара в София

Шест фирми са подали оферти за участие в обществената поръчка за ремонт и рехабилитация на Централна железопътна гара в София. Все още обаче няма да бъдат оповестени самите ценови предложения на дружествата.

Индикативната стойност на проекта за обновяване на гаровата база е 52 млн. лв.

Участниците, които продължават в конкурса за възлагане на поръчката, са: Обединение „ГБС-Централна гара София”, Гражданско дружество „ДОУШ-СК-13”, „Терна”АД; Обединение „Централна гара 2012”, Консорциум „Щрабаг-жп гара София”, Консорциум „Балканстрой Реминг”, съобщиха от министерството на транспорта.

От ресорното ведомство поясниха за Investor.bg, че стойността на офертите ще стане ясна най-рано през месец януари следващата година, когато ще бъдат отворени ценовите предложения.

"Първо трябва да бъдат проверени техническите предложения на участниците, а после дали отговарят на изискванията", уточняват от министерството на транспорта.

Крайният срок за избор на изпълнител е 15 февруари 2013 г.

Ремонтът се финансира по оперативната програма "Транспорт" и обхваща сградата на гарата и прилежащата инфраструктура.

Припомняме, че Централна жп гара София е построена през 1974 г. и през последните 36 години на нея са извършвани само частични ремонти.

Очаква се след края на проекта гарата да бъде напълно архитектурно обновена, да отговаря на изискванията за енергийна ефективност и да има и много по-добри комуникационни връзки. До всички нива на гаровия комплекс ще бъде осигурен и достъп на лица с намалена подвижност.

Освен това в условията на обществената поръчка е предвидено гарата да не спира работа по време на ремонта.

Приемната сграда ще бъде изцяло обновена, ще бъде подменена хидроизолацията на пешеходния прелез. В плана за реконструкция влиза и изграждането на вътрешен подземен паркинг. Проектът предвижда и смяна на системите за електричество, отопление и вентилация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още