IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шивачки чакат заплати от 2016 и 2017 година

Неуредици между институции забавят изплащането на дължимите възнаграждения

11:49 | 07.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Неуредици между институции забавят изплащането на дължимите заплати на около 150 шивачки от Кюстендил. Те са работили в италианската фирма на обувки, обявена в несъстоятелност и очакват да получат възнагражденията си за 2016 и 2017 година, съобщава БНР. 

Със свое решение от 7 декември 2018 Софийски градски съд обяви дружеството в несъстоятелност по искане на Главната инспекция по труда. Шивачките вече са подали заявление да получат заплатите си от Фонда за принудителни вземания. Някои имат да взимат по три заплати за минал период плюс обезщетения при съкращения, болнични, отпуски. 

Проблемът е в това, че няма определен синдик на фирмата, който да подготви документацията с конкретните суми за получаване, коментираха експерти. Ще трябва решение на централното ръководство на НОИ. Ведомостите са в София, защото съдебното дело е в столичен съд, а и фирмата е регистрирана в София.

Просто институциите си прехвърлят топката една на друга и не искат да свършат работа, оплакват се работниците.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още