IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще привличаме туристи с общ културно-исторически маршрут в Югоизточна Европа

България се включи в съвместната инициатива „Пътят на римските императори” с Хърватска, Румъния и Сърбия

17:39 | 24.02.12 г. 1
<p>
	Министър Трайков подписа четиристранния меморандум за разбирателство за реализацията на маршрута&nbsp;&bdquo;Пътят на римските императори&rdquo; Снимка: МИЕТ</p>

Министър Трайков подписа четиристранния меморандум за разбирателство за реализацията на маршрута „Пътят на римските императори” Снимка: МИЕТ

До една година ще започне да се реализира общият културно-исторически маршрут между България, Хърватска, Румъния и Сърбия „Пътят на римските императори”.

Това стана ясно днес, след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подписа четиристранния меморандум за разбирателство за реализацията на маршрута с държавните секретари на останалите три държави.

В партньорство с останалите страни България вече е анонсирала пред Европейската комисия проектно предложение за маршрута на римските императори. Според него четирите държави ще реализират съвместната реклама и общото представяне на туристическите си пазари в Европа и трети страни, като ще използват единна визуализация, лого и слоган. Маршрутът ще ползва едно основно трасе, свързващо отделните държави.

Четирите страни ще създават и конкретни общи туристически услуги, чрез които да популяризират тази част на Европа и богатите й културни и природни ресурси.

Подобен продукт вече съществува в Централна и Западна Европа, коментира министър Трайков.

Целта на общия туристически проект между четирите държави е да превърнат региона в по-привлекателна дестинация за туристите по света, като се използва богатото им нематериално наследство от римско време.

Министър Трайков каза, че заради този туристически проект България ще подобри инфраструктурата в своя участък от маршрута. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
rumen221
преди 12 години
ВЪЗХВАЛА НА ПЪРВИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ НА СВОБОДНИТЕ ТРАКИЙСКИ БАЛКАНИ...До една година ще започне да се реализира общият културно-исторически маршрут между България, Хърватска, Румъния и Сърбия Пътят на римските императори - ПОРОБИТЕЛИ НА ТРАКИТЕ".ДОСТОЙ НО Е...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още