IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандал в Комисията по отбрана за новите изтребители

Според БСП не са предоставени всички документи от комисията по оценка на офертите за нов самолет на ВВС

16:43 | 15.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Комисията по отбрана започна със скандал заседанието си, на което трябва да реши дали да подкрепи предложението на правителството за преговори със САЩ за новите изтребители F-16, съобщава БНР. 

Според БСП заседание не може да се проведе, ако ги няма документите на т.нар. "политико-военна група", които да покажат дали е била единодушна при препоръките, които прави, къде и дали има особени мнения. 

Заместник-военният министър Атанас Запрянов увери, че основният документ, въз основа на който ще се вземе решение, е на разположението на депутатите.

Комисията заседава при закрити врата.

Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи да се отложи заседанието или да е открито, защото не всички документи били предоставени на народните представители от комисията. „Имаме право да се запознаем с този доклад, иначе какво ще обсъждаме”, аргументира се Велков, цитиран от bTV. 

Предложението на Велков да се отложи заседанието беше отхвърлено с 8 гласа „за”, 12 „против” и двама въздържали се.

След заседанието на Комисията по отбрана има насрочено заседание и на парламентарната комисия по бюджет и финанси по същия въпрос.

Вижте снимки от заседанието в галерията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още