Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Специализираният съд осъди условно Румен Овчаров за „Мини Бобов дол“

Наказанието е з срок от две години и е с 3-годишен изпитателен период

Специализираният съд осъди условно Румен Овчаров за „Мини Бобов дол“

Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС/ЛЮБОМИР СПИРОВ

Специализираният наказателен съд наложи условно наказание „Лишаване от свобода“ за 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура, цитирани от БТА.

Още по темата

Овчаров бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на „Мини Бобов дол“ ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не е упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов. С договор за наем са били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери - 16 556 344,68 лева

Съдът е уважил предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постановил е и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд е наложил и на бившия изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери - 22 775 574,35 лева. Съдът е уважил гражданския иск в този размер.

Съдебният състав е мотивирал налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
1
 
4
khao до: Спящият бик
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
същото каквото и ти за мафията в твоята партия :))... и на двамата не ви пука особенно... уражай да има!
1
 
2
 
3
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Любопитен съм да чуя какво мисли кресливото ни резидентче за мафията в себствената му партия!
0
 
5
 
2
преди 1 седмица
Бедни сме ,защото в държавата цари безстопанственост,кражби ,корупция ,далавери ,защитавани и оправдавани от съдебната система.В такава обстановка на кражби и беззаконие не може да се гради икономика ,просперитет и естествено последиците са бедност ,имиграция и прахосване на ресурсите на страната.
1
 
5
 
1
преди 1 седмица
Крадците закони не ги ловят.И аз искам да открадна десетки милиона и да ми наложат условна присъда, заради чистото минало.Както се казва гарван гарвану око не вади ,обаче от корупция и кривосъдна /право-/съдебна система държавата не може да се оттърве и да просперира.Това е поредното доказателство за не-ефективността на съд-ебната система,която е в защита не на държавата и данъкоплатците , а на мошениците ,крадците и далавераджиите,а така икономика и просперитет не се гради.

Още от Икономика и политика
НАП и МФ с повече служители заради закритата Комисия по хазарта