Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Срещу задължителни ваксини за учителите са близо 94% от участниците в анкета

Към дистанционно обучение да се преминава при 30% болни ученици и учители, предлага Синдикат „Образование“

Срещу задължителни ваксини за учителите са близо 94% от участниците в анкета

Снимка: Pixabay

93,7% от участниците в национално проучване на Синдикат „Образование“ са се обявили против задължително ваксиниране срещу Covid за учители, директори и работещи в просветната сфера, съобщи организацията.

91,5% са против задължително ваксиниране срещу Covid за всички в България.

Още по темата

41,1% от запитаните са отговорили, че са ваксинирани, а 9,6% се колебаят.

На въпрос: „Бихте ли се ваксинирали срещу платен отпуск от 2 дни“ 95,1% не биха го направили за това, като 93% не биха се ваксинирали и за 500 лева финансов бонус.

Във връзка с евентуално въвеждане на задължително ваксиниране за учители 51,2% от респондентите заявяват, че ще участват в стачка срещу това, а 34% биха участвали в протести.

75,9% биха поискали оставката на президент или премиер, ако се въведе задължително ваксиниране за учители.

Според 95% от анкетираните евентуално задължително ваксиниране на лекари и учители е „политическо решение, кореспондиращо с безумие“.

Над 31% от участниците искат държавата да осигури безплатни ежемесечни тестове за антитела на учители, 9,3% смятат, че само ваксините носят имунитет.

По данни на организацията българските учители са с най-висок процент ваксинирани (41%) при средно 19% за останалите граждани.

В изследването са участвали 17 247 респонденти. От тях 82,3% са жени, а 66,1% работят в сферата на образованието.

Друго проучване показва, че българските учители, вследствие на прекомерния стрес, страдат от огромен брой професионални заболявания. Посочват се онкологични, сърдечно-съдови, на двигателната и опорната система, алергии и много други, а изследването за влиянието на новите Covid ваксини към тези болести е още в зародиш.

„Затова и много от личните лекари съветват да не се избързва с ваксините при подобен тип заболявания“, коментират от синдиката.

„Също така прекомерното говорене на темата Covid, брой заразени, странични ефекти от ваксини и политизирането на мерките доведе до огромно колебание на българските граждани към ваксинационния процес, поради което България е с много нисък процент ваксинирани“, се казва в съобщението.

Синдикатът иска от правителството деполитизация на мерките и решенията за затваряне на образователни институции. Организацията смята, че към дистанционно обучение трябва да се преминава при 30% болни ученици и учители.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Никола Минчев: Недопустимо е парламентът да е придатък на изпълнителната власт