Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Тази година започва приеми по още осем мерки и подмерки от ПРСР

Целта е да бъдат подпомогнати земеделските производители, млади и малки земеделски стопани, както и чувствителните сектори, информира земеделското министерство

Тази година започва приеми по още осем мерки и подмерки от ПРСР

Снимка: Pixabay

През 2021 г. земеделските стопани ще могат да кандидатстват за финансиране по още осем мерки и подмерки от Програмата за развитие на селските райони, с бюджет от близо 494 млн. евро. Това бе решено от Комитета за наблюдение на Програмата, който одобри Индикативната й годишна работна програма. Целта е да бъдат подпомогнати земеделските производители, млади и малки земеделски стопани, както и чувствителните сектори, информира земеделското министерство.

Още по темата

Графикът предвижда през месец април да бъде отворен прием по подмерките „Инвестиции в земеделски стопанства“ и „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“.

Основната цел е проектите да бъдат с акцент към инвестиции, свързани с напояване, околна среда (пречиствателни съоръжения), дигитализация и автоматизиране на производствените процеси.

През септември ще започне кандидатстването за подмерките „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“. Насочването на средства по тях ще подпомогне земеделските стопани при въвеждането на нови технологии и осигуряване на безопасна работна среда.

До края на годината предстои да бъдат отворени и подмерките „Демонстрационни дейности и действия по осведомяване, „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“, „Помощ за подготвителни дейности“ и „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“.

Вече може да се кандидатства по подмерките „Подкрепа за инвестиции в превантивни мерки, насочени към ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития“, „Широколентова инфраструктура, включително нейното създаване, подобрение и разширение” и „Създаване на консултантски услуги“.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
България отстъпва с 5 места в световна класация за конкурентоспособност