IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Троева: Кирил Ананиев ще въведе ред във финансирането на здравната система

Номинацията за нов здравен министър е добра стъпка от страна на управляващите, каза експертът

09:47 | 10.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

С Кирил Ананиев като здравен министър би следвало здравеопазването да бъде излекувано. Това каза бившият директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева пред Bulgaria ON AIR.

Вярвам на този човек и си мисля, че той ще въведе ред, поне във финансирането на системата, защото в тази сфера винаги недостигат пари, каза Троева. 

Тя подчерта, че номинацията за нов здравен министър е добра стъпка от страна на управляващите и не е вярно, че здравеопазването е сферата, от която се краде най-много.

Очаква се кандидатурата на новия здравен министър Кирил Ананиев да бъде гласувана на днешното заседание на парламента.

Според нея темата за проблемите във Фонда за лечение на деца се е дискутирала доста и няма какво да се добави.

"Във Фонда има един подзаконов нормативен акт, в който има много неща, които трябва да бъдат променени. Точно това пречи на тази институция да си върши работата нормално", коментира още тя.

По думите ѝ много родители на болни деца предпочитат да открият дарителска сметка, отколкото да разчитат на съдействието на Фонда за лечение на деца, а това недоверие е неоснователно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още