IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристи от Беларус компенсират спада на летовници от Украйна в Албена

В курорта вече пристигат и руски групи с първите чартърни полети, които от началото на юни ще бъдат масови, твърди Красимир Станев

15:35 | 03.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Туристи от Беларус компенсират спада на летовници от Украйна в Албена

„Няма съществен отлив на туристи заради събитията в Украйна. Засега спадът на летовници от страната е около 10 на сто, но той се компенсира с ръст на гости от Беларус в подобни параметри“, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев пред началото на активния туристически сезон, предаде БТА.

По думите му в курорта вече пристигат и руски групи с първите чартърни полети, които от началото на юни ще бъдат масови. Станев добави, че все пак не се знае как ще се развие кризата и доколко ще се отрази на туристическия пазар.

Акционерното дружество инвестира за новия сезон 400 000 лева в плажната ивица съгласно договора за концесия, съобщи изпълнителният директор на туристическата компания. Станев поясни, че на брега ще бъдат открити още две плажни библиотеки, закупено е оборудване за спасителите, лодки, нови чадъри, съоръжения, предпазващи плажуващите от вятъра, и други.

Красивият плаж се очаква да влезе в кадрите на нов филм, който "Боливуд" започва да снима в "Албена". Филмовият екип идва от Индия в края на май, а снимачният период ще продължи около  месец и половина-два, информираха още от туристическия комплекс.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още