IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващите обсъждат номинацията на Томислав Дончев за социален министър

Колегите подкрепят кандидатурата, коментира Цветан Цветанов

14:39 | 12.05.16 г. 1
Управляващите обсъждат номинацията на Томислав Дончев за социален министър

Партиите от управляващото мнозинство подкрепят евентуалната кандидатура на вицепремиера Томислав Дончев за нов социален министър. Това обяви председателят на парламентараната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който проведе кратки консултации с партньорите във властта по желание на премиера Бойко Борисов.

В деня на оставката на Ивайло Калфин от ГЕРБ заявиха, че новият социален министър ще е от техните редици. Още тогава се заговори, че това ще е или Дончев, или социалният министър в първия кабинет на Борисов - Тотю Младенов. 

"Колегите дадоха изцяло подкрепа за евентуална номинация на Томислав Дончев", каза Цветанов след разговорите. Той обясни, че крайното решение все пак ще е на Борисов и на самия Дончев.

От думите на Цветанов стана ясно, че премиерът ще номинира Дончев за социален министър утре. Възможно било обаче кандидатурата да остане и за следващата седмица. 

Въпреки думите на Цветанов, че всички подкрепят Дончев, председателят на групата на РБ в парламента Найден Зеленогорски отказа да коментира темата.

"Когато чуя премиера и неговото предложение, тогава ще говорим", каза той. 

Ивайло Калфин освободи поста на социалния министър след изненадващо решение на партията му АБВ да напусне управляващата коалиция.   

Днес останалите формации в мнозинството отново обсъдиха промените в Изборния кодекс, заради които Патриотичният фронт заплаши, че ще оттегли подкрепата си за кабинета. След разговорите стана ясно, че консултациите ще продължат.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Само дясна партия може да сложи габровец за социален министър :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още