IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Установиха щети за над 1,7 млн. лева заради сделки с имоти на АЕЦ "Козлодуй"

Държавната финансова инспекция е установила нарушения при проведени обществени поръчки на няколко общини и НКЖИ

16:36 | 10.01.12 г.
Установиха щети за над 1,7 млн. лева заради сделки с имоти на АЕЦ "Козлодуй"

Нарушения за над 1,7 млн. лева е установила Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) при сделки с имоти на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха от агенцията.

Сделките с жилища и гаражи на централата са осъществени в периода 2007 – 2008 г. Нарушения при прилагането на закона за обществените поръчки са установени в самата атомна централа, както и в Община Козлодуй.

Вреди за над 460 хил. лева заради нарушения на закона за счетоводството е установила проверката на инспекторите в „Благоустройствени строежи“ ЕАД Бургас. Проверката е доказала проблеми при съдържанието, съставянето и публичността на финансовите отчети на предприятието.

Нарушения при провеждането на обществени поръчки са установени в общините Перник, Поморие, Царево, Малко Търново, Мокреш, Грамада и други.

При проведени обществени поръчки на фестивалния комплекс във Варна са установени общо 27 нарушения при прилагането на закона.

Щети за 44 хил. лева са причинени и заради нарушения при проведени обществени поръчки на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още