IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В строящия се автомобилен завод край Ловеч назначиха 26 инженери

Назначените ще заминат на обучение в Китай, а след завръщането си ще обучат още 40 български специалисти

17:31 | 14.01.11 г.
В строящия се автомобилен завод край Ловеч назначиха 26 инженери

В новостроящия се завод за леки автомобили китайско производство край Ловеч са назначени 26 инженери, съобщи Илия Терзиев, изпълнителен директор на българската компания, която участва в изграждането на завода, предаде БТА.

Назначените ще заминат на обучение във фирмата партньор в Китай, а след завръщането си ще обучат още 40 български специалисти. През първия етап от строителството на завода ще бъдат назначени 800 работници, а през 2012 година - още 500.

Заводът край Ловеч се изгражда съвместно от Литекс Моторс и китайската компания Great Wall Motors.

За подготовката на кадрите си българската фирма е сключила договори за партньорство с техническите университети в София и Габрово. Финансирането на обучението е осигурено по програми на Министерството на труда и социалната политика за квалификация на безработни.

Наемането на първите работници и включването им курсовете за квалификация започва още в средата на този месец.

Предвижда се монтажът на нови леки коли и джипове в завода край Ловеч да започне още през юни - юли тази година. В производствените халета, разположени на площ от 429 декара, вече се извършва монтаж на необходимото оборудване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още