IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ловеч ще прави нов път до терена на завода за китайски автомобили

Общинският съвет в града е приел решение за изграждането на нов път след изкупуването или замяната на земеделски имоти, собственост на физически лица

17:07 | 07.08.09 г.
Ловеч ще прави нов път до терена на завода за китайски автомобили

Общинският съвет в Ловеч прие решение за изграждането на нов път, който ще бъде публична общинска собственост, след изкупуването или замяната на земеделски имоти, които са собственост на физически лица, съобщи Милко Недялков, председател на Общинския съвет, цитиран от БТА.

Общината ще изкупи два земеделски имота от около 7 дка и ще замени други четири - също от около 7 дка, в землището на село Баховица, за да може на това място да се прокара трасе за път от парцела, на който фирмата инвеститор „Литекс Моторс“ АД - София, ще строи новия завод за китайски автомобили до второкласния път Плевен-Ловеч.

Собствениците на тези шест земеделски имота са подали молби до кмета на общината Минчо Казанджиев, за да им бъдат изплатени или заменени земите с други от същата категория в землището на Баховица.

Земеделските имоти ще бъдат изкупени от фирмата – инвеститор, която след това ще ги дари на община Ловеч, за да може да се изгради път, който ще бъде публична общинска собственост.

Общинският съвет е дал съгласието си община Ловеч да придобие безвъзмездно, чрез дарение декарите земя, която ще бъде изкупена от "Литекс Моторс" АД, а на кмета на общината е възложено да извърши всички процедури по замяната на останалата земя - собственост на физически лица, със земеделска земя - частна общинска собственост, за да може да бъде обособен новият общински път.

Идейният проект за новата пътна връзка вече е готов.

В края на миналата година частната китайска компания Great Wall потвърди желанието си съвместно с български партньори да построи завод за производство на автомобили край Ловеч. Планираната инвестиция е в размер на 80 млн. евро, а предвижданията са да бъдат открити близо 1500 работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още