Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Задава се консолидационна вълна на пазара на частни охранителни услуги

Пазарният лидер „СОТ-Сигнално Охранителна техника“ ЕООД (СОТ 161) придобива конкурента си „Секюрити Холдинг“ АД

Задава се консолидационна вълна на пазара на частни охранителни услуги

Снимка: Pixabay.com

Консолидационна вълна се задава на българския пазар на частни охранителни услуги. Лидерът на пазара - „СОТ-Сигнално Охранителна техника“ ЕООД (СОТ 161), придобива конкурента си „Секюрити Холдинг“ АД, вижда се от съобщение, изпратено до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Това е втората обявена сделка в сектора в рамките на последните няколко месеца. През октомври британската  G4S  обяви, че продава българския си бизнес на „ВИП Секюрити“ - вторият по големина играч на пазара на охранителни услуги у нас.

Антимонополният регулатор поиска обаче да анализира допълнително сделката и пазара заради доминантната позиция на G4S на пазара на инкасо услуги в България, както и по-силните позиции на “ВИП Секюрити“ в същия сегмент. Това поражда опасения за монопол на пазара на инкасо услуги, изразени и от "Индустриален клъстер Сигурност" и сдружение "Съюз на фирмите за охрана и сигурност“ в общо становище, изпратено до КЗК, и отлага приключването на сделката най-рано за пролетта на тази година.

Всички заинтересовани лица могат да внесат в КЗК становища по сделката в 7-дневен срок, считано от дата на публикуване на съобщението за сделката, т.е. днес (20 януари).

Комисията трябва да излезе с решение след месец, като има възможност да поиска да прави и допълнително проучване. Ако се стигне дотам, срокът за произнасяне, регламентиран в закона, се удължава с 4 месеца.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 20 април