IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закон за аптеките и повече контрол искат фармацевти от новото НС

Българският фармацевтичен съюз представи приоритетите си в писмо до депутатите

17:13 | 28.10.14 г.
Закон за аптеките и повече контрол искат фармацевти от новото НС

В писмото до парламентарно представените политически сили Българският фармацевтичен съюз (БФС) настоява за самостоятелен закон за аптеките, разпространението на лекарствени продукти и достъпност до фармацевтични услуги.

От съюза настояват също за повишаване на контрола на предписването и отпускането на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни, става ясно от документа, публикуван на сайта на съюза.

Ефективно въвеждане на електронно и мобилно здравеопазване, както това се случва поетапно в страните-членки на Европейския съюз, е друг ключов приоритет за организацията.

От БФС настояват още и за осигуряване на средства за нормалната работа на аптечната система до края на 2014 година и през 2015 година. Това е най-важното условие, за да могат пациентите безпрепятствено да получават лекарствата си, покривани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), смята председателят на фармацевтичния съюз професор Илко Гетов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още