Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Започва ремонт на 4 км от пътя София - Перник*

Дейностите по обновяването на отсечката от жп гара Владая до пътен възел Даскалово ще продължат до края на годината

Започва ремонт на 4 км от пътя София - Перник*

Илюстрация: Агенция "Пътна инфраструктура"

От утре, 12 май, започва поетапен ремонт на 4-км пътна отсечка от трасето между София и Перник през Владая и с. Драгичево, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Стойността на ремонта е 6,7 млн. лева с ДДС.

В първия етап от ремонта ще се работи на 3-км отсечка от жп гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево.

За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за София и трафикът ще преминава двупосочно в платното за Перник.

Планира се този първоначален етап на ремонта да приключи през юли. След това работата ще продължи в платното за Перник, а движението ще се прехвърли в ремонтираното платно за София.

През септември ремонтните дейности ще продължат в отсечката от Драгичево до пътния възел „Даскалово“. Целият ремонт ще приключи в края на годината.

Заради ремонта Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци на кръстовището в с. Драгичево. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци.

Ремонтът на отсечката между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“ включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ще се подменят мантинелите, ще се поставят и нови пътни знаци.

Ремонтите дейности са възложени на „Пътища Перник“ ДЗЗД, с което Агенцията има договор за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.

В тежко състояние остава настилката на пътя, който преминава през столичния кв. Княжево, до жп гарата Владая. До изграждането на магистрала Люлин това беше най-натоварената връзка между София и Югозападна България (областите Перник, Кюстендил, Благоевград). За ремонта на бул. „Цар Борис III“ се говори от години, но все още няма проект и се водят дискусии дали да бъдат запазени паветата, или да бъде положен асфалт по пътната артерия, която е една от основните в София. В момента тече ремонт на трамвайното трасе от Съдебната палата до кв. Княжево.

Междувременно пътната агенция си промени решението и обяви, че няма да променя организацията на движение в участъка, за да не се затруднява движението за предстоящите почивни дни около 24 май. Институцията е решила първо поетапно да се извършват подготвителни работи и предвидените ремонтни дейности извън пътното платно, а след това около средата на юни ще се пристъпи към същинските строително-ремонтни работи. 

* Допълнена информация

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БАБХ започва проверки в обектите за производство и продажба на сладолед