IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заседанието на КСНС започна с мълчание пред медиите

Очакванията са да стане ясно дали ще има предсрочни избори, или не

11:04 | 29.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

С пълно мълчание пред медиите започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от президента Росен Плевнелиев.

Журналистите не бяха допуснати до залата, в която се събират лидерите на основните политически сили и представители на правителството в оставка, за да чуят думите на държавния глава, с които открива срещата.

Плевнелиев свика заседание на КСНС, след като проведе консултации с представители на всички парламентарно представени партии през изминалите две седмици.

До този ход на държавния глава се стигна, след като премиерът Бойко Борисов подаде оставката на кабинета заради загубата на ГЕРБ на изборите за президент.

"Целта на КСНС е само една – как да намерим решение за запазване на политическата и парламентарна стабилност в държавата", заяви президентът Росен Плевнелиев, след като страната попадна в политическа криза.

Така че днес очакванията са да стане ясно дали ще има предсрочни избори, или не.

ГЕРБ и БСП вече заявиха, че ще върнат проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент, но пък лидерите на ПФ и на РБ са готови да направят тази крачка, стига обаче да срещнат подкрепа на останалите партии в Народното събрание.

Държавният глава покани на днешното заседание на КСНС както всички парламентарно представени партии, така и наследника си ген. Румен Радев.

Той обаче вчера съобщи във Facebook, че няма да участва в него.

Още новини от Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още