Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Защо формулата 60 на 40 е неработеща за автобусния транспорт

Ще има много фалити, само нашата държава няма финансиране на обществения превоз, посочи Петър Захариев, председател на сдружението на автобусните превозвачи

Защо формулата 60 на 40 е неработеща за автобусния транспорт

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Бизнесът на автобусните превозвачи почти замря. Останаха да се движат отделни автобуси. В републикански мащаб автобусните превози между областите замряха почти напълно. Със сигурност ще има фалирали фирми, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Петър Захариев, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

Още по темата

"Формулата 60 на 40 е неработеща в сектора. Компаниите в областта са затрупани с кредити", заяви той. "В тази ситуация, както и преди нея настояваме за коригиране на взаимоотношенията между превозвачите и държавата, за въвеждане на европейската практика. Само нашата държава няма финансиране на обществения превоз. Трябва да се променят и законовите и подзаконовите нормативни актове", коментира Захариев.

Според него данъчните облекчения в случая не са решаващи.

"Трябва да свършим доста оперативна работа преди това и да се въведат нови правила. Ще се промени транспортната схема и възлагането. Така ще се изчисти нелоялната конкуренция", допълни Петър Захариев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро