IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът поскъпна до шестмесечен връх

Според трейдърите и анализаторите няма видими двигатели на движението на цените

16:24 | 23.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните шест месеца, давайки тласък и на други криптовалути да поддържат възходящ тредт, съобщава Ройтерс. Според трейдърите и анализаторите няма видими двигатели на движението на цените.

Най-популярната криптовалута поскъпна с 4,5% до 5600 долара за брой, докосвайки най-високата си стойност от 19 ноември насам. Други основни криптовалути като етър и рипъл също повишиха цената си. 

Търговците на дигитални валути може и да не са сигурни какво точно предизвика внезапното поскъпване на биткойна във вторник, но изглежда имат намерение да се възползват.

Най-популярната криптовалута поскъпна изненадващо и в началото на този месец до най-високото си ниво от ноември, повеждайки ръста при останалите дигитални пари. Тогава беше сложен и край на тримесечното спокойствие на пазара на виртуални валути.

Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нещо ново, то движенията на виртуалната валута бяха сравнително потиснати през тази година. Причината е в срива от 74%, който претърпя биткойнът през миналата година и обезсърчаването на инвеститорите, че валутата не може да бъде широко приета.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още