Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Пазарната капитализация на етера скача с над 200% от началото на годината

Криптовалутата отчете над 1 милион трансакции на ден през третото тримесечие на тази година

Пазарната капитализация на етера скача с над 200% от началото на годината

Снимка: Bloomberg

Криптовалутите продължават да впечатляват през 2020 г., привличайки все повече внимание от страна на инвеститорите по време на икономическа несигурност, причинена от избухването на вълната с COVID-19, съобщава AksjeBloggen.com.

Пазарната капитализация на втората по големина криптовалута в света, етер, скочи с 213% от началото на годината до 44,3 млрд. долара, което е 2,5 пъти по-голямо увеличение от водещата криптовалута биткойн.

Почти 250% скок след пандемията с COVID-19

След впечатляващо представяне през първите два месеца на 2020 г., пазарната капитализация на етера се срина с 58% през втората седмица на март, като падна до 12,7 млрд. долара, разкриват данните на CoinMarketCap.

Цената на втората по големина криптовалута в света обаче бързо отскочи, като пазарната капитализация се възстанови до 25,1 млрд. долара през второто тримесечие на 2020 г. Статистиката показва, че позитивната тенденция е продължила и през третото тримесечие на годината, като общата стойност на етера достигна 53,5 млрд. долара през септември, което е скок със 102% за три месеца. Въпреки че през последния месец се наблюдава лек спад, като пазарната капитализация се свива до 44,3 млрд. долара, тази стойност все още представлява скок от 250% от март насам.

Още по темата

Като водеща криптовалута в света биткойн записа 86% увеличение на пазарната капитализация от началото на годината. През януари общата стойност на всички биткойни, циркулиращи в криптопространството, възлиза на 130,54 млрд. долара. След рязък спад до около 90 млрд. долара през март, тази цифра нарасна до 176,2 млрд. долара през юни, което е 95% скок за три месеца. Статистиката показва, че пазарната капитализация на водещата цифрова валута в световен мащаб се е увеличила до 245 млрд. долара в края на миналата седмица.

XRP, третата по големина криптовалута в световен мащаб, записва 32% увеличение на пазарната капитализация през 2020 г., като цифрата нарасна от 8,4 млрд. долара през януари до 11,1 млрд. долара миналата седмица.

Етериумът отчете над 1 милион транзакции на ден през третото тримесечие на тази година

Освен нарастване на пазарната капитализация, етер също така записа значително увеличение на ежедневните трансакции в световен мащаб. През първото тримесечие на 2020 г. средният брой дневни трансакции възлиза на 537 900, разкриват данните от BitInfoCharts. През следващите три месеца тази цифра спадна с 14% до 463 100.

В края на третото тримесечие на 2020 г. обаче в света се регистрираха повече от един милион трансакции с етер ежедневно, което е 100% увеличение от началото на годината.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Криптовалути
Биткойнът продължава щурма на рекордния си връх