IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любен Белов e новият мажоритарен собственик на BG-Mamma

Сделката по придобиването на акциите на Иван Николов е финализирана в началото на седмицата

15:48 | 08.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Любен Белов e новият мажоритарен собственик на BG-Mamma

Управляващият съдружник на фонда за рисково финансиране LAUNCHub Любен Белов е новият мажоритарен собственик на компанията, притежаваща сайта НЕГ.БГ и известния уебсайт Bg-Mamma, съобщават от компанията.

Настъпилите промени в акционерната структура са факт от началото на седмицата, когато е финализиране на сделката по придобиването на акциите на Иван Николов от НЕГ.БГ АД.

Преди четири години Белов се включи като стратегически инвеститор и миноритарен акционер в дружеството като представител на Иновейтив Медиа АД, която придоби 48% от дяловете на дружеството през 2011 г. 

Любен Белов е познат като основател на НетИнфо, който стои зад управлението и развието на медийната компания през годините. През 2008 г. обаче НетИнфо беше продадена на голяма чуждестранна медия.

От НЕГ.БГ АД посочват, че инвестиционният и стратегическият опит на Белов в интернет сферата ще бъдат от съществено значение за следващия етап в развитието на BG-Mamma и ще е ключов за позиционирането на платформата като водеща и модерна социална медия.

От своя страна Иван Николов, който стоя начело на НЕГ.БГ АД седем години, се насочва към нови предизвикателства.

„Заедно с Иван ще осигурим плавен и гладък преход към новото управление в следващите две седмици. Екипът на BG-Mamma на оперативно ниво се запазва в същия състав и за потребителите, клиентите и контрагентите на BG-Mamma и НЕГ.БГ няма да има промени, свързани с нормалната работа на сайта, включително и в лицата за контакт, с които са работили досега“, коментира Марина Кузманова от екипа на BG-Mamma. Докато не бъде назначено новото ръководство, тя ще поеме поста на изпълнителния директор.

Кузманова и съпругът ѝ Юлиан Кузманов създадоха сайта през 2002 г. Тя разкри, че плановете на двамата са да запазят и да разширят своята роля в развитието на сайта, като ще продължат да разчитат на първоначалния фокус, който са поставили – той да бъде главен източник на информация и споделяне на опит по теми, свързани с майчинството и отглеждането на деца, като няма да бъдат пренебрегнати и останалите теми, които вълнуват потребителите.

Кузманова отправи официално обръщение към потребителите на форума на BG-Mamma, в което разкрива промените в управленската структура. В изявлението си тя посочва, че останалата част от екипа на сайта ще запази състава си на оперативно ниво, а за потребителите, клиентите и контрагентите на BG-Mamma и НЕГ.БГ няма да настъпят никакви промени, свързани с работата.

След появата си през 2002 г. уебсайтът се разви значително и в края на 2008 г. стана част от медийната група на НЕГ.БГ АД с мажоритарен собственик и изпълнителен директор Иван Николов. Три години по-късно, като представител на Иновейтив Медиа АД Любен Белов влиза в ролята на стратегически инвеститор и миноритарен акционер.

В момента BG-Mamma има 875 хил. уникални месечни потребители и достига до повече от 20 на сто от интернет аудиторията в България. Сайтът генерира повече от 22 млн. импресии месечно. Потребителите на платформата прекарват средно по 44 минути в сайта. Известният форум пък може да се похвали с 300 хил. регистрирани потребители, които са създали над 550 хил. теми в него. Потребителските мнения, публикувани във форума до момента, наброяват почти 30 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
redcretin
преди 9 години
Глупости на търкалета, сайт известен с глупостите си по ВСЯКАКВИ теми. Според изнесената статистика човек може да си представи България с демографията на една Англия или Германия хахахаха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още