IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Inc. съкращава 300 работни места

Медийната компания се преструктурира, за да отговори на предизвикателствата на пазара

11:56 | 14.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската медийна компания Time Inc. обяви, че ще премахне 300 работни позиции, пише CNN.

Ходът, който президентът и главен изпълнителен директор Ричард Батиста описва като „труден, но необходим“, ще намали глобалната работна сила на Time Inc. с 4%. Всичко това се случва в момент, в който печатните медии се борят със спада в тиражите.

„Имаме цялостен подход към промяната на структурата на разходите за цялата компания“, обяснява Батиста. „Започвайки това, ние търсим начини да бъдем по-ефективни като компания и търсим начини за повече спестявания на разходи“.

Батиста коментира, че Time Inc. “винаги се опитва да минимизира съкращаването на работници“.

В текст, изпратен до служителите, Батиста посочва, че съкращенията са необходими, за да направят компанията „по-ефективна и да се реинвестират ресурси в областите с растеж, докато насочваме фирмата към дългосрочния успех“.

„Както съм споменавал много пъти, Time Inc. е компания, преживяваща голяма трансформация в една индустрия, която е в динамична промяна“, написа Батиста.

Time Inc., която издава Time Magazine, Sports Illustrated, Fortune и десетки други печатни медии, търсеше оферти от потенциални купувачи по-рано тази година, но през април обяви, че се отказва от плановете за продажба. Батиста коментира във вторник, че Time Inc. все още не възнамерява да продава бизнеса си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още