IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carnival е на крачка от американската круизна мечта - Куба

Компанията има шанса да се превърне в първия оператор, който осъществява пътувания до Хавана след над 50-годишна пауза

11:58 | 08.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Carnival Corp. може да се превърне в първия американски крузиен оператор, който ще достигне до Куба за последните 50 години, след като получи всички разрешения от САЩ да организира пътувания до тази дестинация, предава Bloomberg.

Ако Carnival получи зелена светлина и от кубинското правителство, най-големият круизен оператор в света ще може да започне да предлага услугата през май 2016 г.

Седемдневните пътувания от Маями на борда на кораба MV Adonia, който побира 710 пасажери, ще струва 2990 долара на човек. В цената влиза храната, но не и данъците и другите такси, посочва компанията в изявление.

"Ще бъдем първите, които от 50 години насам ще имат възможността да изпратят круизен кораб от САЩ до Куба“, коментира главният изпълнителен директор Арнолд Доналд в интервю. „Уверени сме, че ще успеем да напълним Adonia”.

Куба е разглеждана от круизните оператори в САЩ като възможност за разширяване на бизнеса, откакто президентът Барак Обама отново установи дипломатически отношения със страната през декември. Въпреки че американското правителство си е поставило за цел да увеличи пътуванията между двете държави, посещенията са ограничени до 12 категории, като религиозна дейност, журналистическа дейност и хуманитарни проекти.

Carnival работи с IDDI, неправителствена организация, базирана в Доминиканската република, която има за цел да намали бедността на живеещите в Карибския басейн, като организира екскурзии, свързани с образованието и културния обмен.

Хавана е популярна дестинация за американските туристи, докато комунистическата революция, водена от Фидел Кастро, не накара САЩ да прекъсне дипломатическите и бизнес връзките си с Куба през 1961 г. Европейски круизни компании, като Costa Croicere и Aida, обслужваха пазара, докато не бяха придобити от Carnival. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още