Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

FT: Основният бизнес на Wirecard e бил на загуба от години

Компанията е била на загуба още през 2017 и 2018 г., макар че официалните данни показват непрекъснато увеличаване на печалбите и през двете години

FT: Основният бизнес на Wirecard e бил на загуба от години

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Предполагаемите измислени резервации, извършени от страна на неплатежоспособния доставчик на платежни услуги Wirecard, разкриват натрупващи се загуби в основната му дейност.

В Европа и Америка дъщерните компании, които са били пряко под контрола на Wirecard, са в зоната на загубите от години, съобщи в неделя Financial Times (FT), като се позовава на приложения от специалната счетоводна дейност на одиторската фирма KPMG.

Още по темата

През 2018 г., когато Wirecard влезе във водещия германски борсов индекс Dax и замени Commerzbank, бизнесът е щял да генерира оперативна загуба в размер на 74 милиона евро под прякото влияние на Wirecard.

Wirecard е загубила пари и през предходната година, докато официалните бизнес данни за групата като цяло показват непрекъснато увеличаване на печалбите и през двете години. Компанията не е коментирала информацията на вестника.

След няколко забавяния в публикуването на годишния доклад за последната година Wirecard трябваше да признае в средата на юни, че е много вероятно около 1,9 милиарда евро никога да не са съществували в доверителните сметки във Филипините.

Парите бяха официално заделени за така наречения бизнес с трети страни в Азия, за който Wirecard твърди, че осъществява бизнес в държави без собствен лиценз. Междувременно Wirecard подаде заявление за защита от фалит, което унищожи милиарди евро от пазарната стойност.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
5
 
1
преди 2 месеца
Аз не знам тия *** от ДАКС, как може тази компания да я пуснат в Индекса, да се котира. Ми то не се знае тази фирма от какво печели ?! Някой ако знае да каже. От платежно посредничество не може да се изкара. Трудно можеш да биеш банките в сферата на платежното посредничество. Ако дават малки кредити (тип кредини карти) това е възможно да носи доход.

Още от Начало
Фед ще осъществи втори за годината стрес тест на щатските банки