Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Иван Сотиров: Стремежът към социализъм заплашва просперитета на Европа

Липсата на сериозно желание от страна на инвеститори за участие в проекта АЕЦ “Белене” е оценка за него, посочи политикът, който е бивш зам. - председател на СДС

гледано: 989   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Свидетели сме на едно крайно политическо "олевяване", заплашващо основните демократични принципи, на които се гради просперитетът на Европа. За това предупреди инж. Иван Сотиров, политик, бивш зам.-председател на СДС, в предаването “Светът е бизнес” на Bloomberg TV Bulgaria. Той коментира отношенията между Европа и САЩ в контекста на НАТО.

Още по темата

“Европейският съюз (ЕС) трябва да има своите акценти към обезпечаването на общата сигурност, посочи политикът. "Абсурдно е Европа, която като икономически параметри е съизмерима със САЩ и има по-голямо население, да разчита на Щатите за сигурността си. ЕС трябва да има паритет по отношение на въоръжението си в рамките на НАТО”, посочи той.

Според Сотиров притеснителни за Алианса “далеч не са страни като Русия или Турция”. “Европа и Западът са прекалено силни като ресурси, за да може Русия или Турция да са проблем за тях. Китай е малко по-сериозна заплаха, защото има капацитет, но ако Брюксел и Вашингтон потърсят решението, биха се справили и с този проблем” отбеляза той и напомни, че е важен и контекстът, в който Доналд Тръмп беше избран за държавен глава на САЩ.

По думите му появата на Тръмп в САЩ идва в резултат на едно крайно олевяване, което създава кризи и компроментира западните демокрации. “Ако не се преодолее този стремеж към социализъм, който е пагубен за европейската общност, нещата отиват в една много лоша посока, смята политикът. "Стремежът към социализъм, на който сме свидетели, се изразява във въвеждането на все повече регулации, пречещи на либералните принципи и свободната конкуренция, които са в основата на просперитета на Запада.”, посочва още той.

Сотиров е категоричен, че участието на Китай в проекта АЕЦ “Белене” е необосновано.

Още по темата

“Ако се спази предварително заявеното от правителството, то би трябвало Китай да не може да участва в проекта, защото е ясно, че страната търси предварителни гаранции. Това обаче, вече превръща този проект в поредната социалистическа авантюра, която няма никаква икономическа логика. Ако този проект беше рентабилен, щеше да има далеч повече инвеститори за него, убеден е Иван Сотиров. "Липсата на сериозно желание от страна на инвеститори за участие в проекта е достатъчна оценка за проекта. Колкото по-бързо се прекрати той, толкова по-малко ще плащат гражданите", допълва той.

Какво още коментира Иван Сотиров по темата вижте във видео материала.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

2
 
2
 
4
преди 1 месец
аз не моа разбера как такива Бокклуци Човвекоподобни ги показват изобще по екрана за пропаганда .... тия от "Времето е Наше" ни еббаха качествено майкката вече 30сйсе години Геноцид с Преходи от наще джобове в техните ...... Не знам какво му е бизнеса толко на тва, ако утре някой от Перник го отсвири тоз Сотиров с един винкел в тикквата и го прати при Св. Петър дали ше е голяма загуба за Колонията ? Аз мисля ньет защото тоя е вредител и плевел който тряя се изкорени ...
0
 
1
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А да! И с "бизнес" рекламки на съюза по националната телевизия не става.
1
 
8
 
2
преди 1 месец
значи докато те крадат безобразно и манипулират всичко е ок, Димокраси един вид, ако ти писне и поискаш някаква промяна на статуквото и евентуално 90% да не са катастрофално по-бедни от останалия 1% - ставаш Ленинист, Марксист, комунист..или в най-добрия случай Социалист.....
2
 
10
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Как няма да има олевяване, като една мафия краде като невидяла вече от повече от 30 години и това само в България.
Справедливостта търси път към властта.. наричайте го както си пожелаете, олевяване, популизъм, но се търси смелчага, без значение цвят, който да оплеви буренясала България и Европа.

Още от Начало
Италия чака забавяне на растежа до 0,3% през тази година