Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Velocity Minerals придоби 100% от златното находище "Иглика" в Странджа

Канадската компания ще проучва за добив на злато близо до повърхността

Velocity Minerals придоби 100% от златното находище "Иглика" в Странджа

Илюстрация: Velocity Mining

Канадската компания Velocity Minerals Ltd. обяви, че е придобила 100% от проекта "Иглика" – находище на злато и мед в Югоизточна България на територията на общините Елхово и Болярово в района на Странджа.

В свое съобщение компанията припомня, че е сключила споразумение за придобиването на находището и лицензите за проучване през юли 2020 г. Процесът се осъществяваше на етапи. Сега дружеството е ускорило упражняването на опцията си за придобиване на 100% от медно-златния проект.

Velocity е упражнило правото да придобие 100% от акциите на „Балкан Минералс Дивелопмънт” ЕООД, българската компания, която притежава лиценз за проучване в района на проекта.

„Балкан Минералс Дивелопмънт” запазва опция за получаването на 2% от приходите от претопените метали в размер до 5 млн. долара. С плащане на 1,5 млн. евро Velocity може да намали този дял с 1,5%.

„Иглика“ е непроучено находище, разположено в перспективен пояс от благородни и неблагородни метали. Проектът има потенциал както за епитермални златни, така и за порфирови медно-златни находища.

Velocity ще проучва за добив на злато близо до повърхността.

Компанията в момента завършва програма за цялостно геохимично вземане на проби, геофизично проучване (индуцирана поляризация и земна магнетика) и геоложки карти. След завършването ѝ ще се приоритизират сондажните тестове, които се планират за второто тримесечие, посочват от дружеството.

Velocity има и други проекти в България. Компанията контролира находището "Розино" и е партньор на "Горубсо" - Кърджали, както и е сключила споразумения за придобиване на 70% от златните проекти "Обичник", "Македонци" и "Седефче".

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Начало
Л. Дацов: Планът за средствата от фонда за възстановяване на ЕС трябва да се прекрои