IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FT: Световната икономическа конюнктура се е влошила от есента на 2011 г.

Икономиката „остава на повърхността" само благодарение на помощта на централните банки

14:45 | 16.04.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
FT: Световната икономическа конюнктура се е влошила от есента на 2011 г.

Световната икономическа конюнктура се е влошила от есента на 2011 година, сочи оценката на британския вестник Financial Times, публикувана в днешния му брой, предаде БТА.

Според експерти на изданието световната икономика "остава  на повърхността" само благодарение на помощта на централните банки и мащабните държавни програми за стимулиране на бизнеса.

Индексът за световния икономически растеж Tiger на Financial Times сочи, че въпреки редицата признаци за стабилизиране положението преди всичко в 20 водещи световни промишлено развити държави се е влошило в сравнение с развиващите се страни.

„Перспективите за икономическия растеж и увеличаването на новите работни места са се влошили", заключава британското издание.

„Излизането от кризата на световната икономика буксува поради липсата на трайно търсене, а в същото време задействаните механизми за стимулиране са достигнали пределите си и вече не могат да играят значителна роля", посочва Есвар Прасад от американския Брукингски институт.

Прасад подчертава, че "слабостта на финансовата система и политическата нестабилност крият огромен риск".

Макроконюнктурата се влошава не само в развитите страни от Запада, но и в групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и РЮА), отбелязва Financial Times. Индексът следи икономическата активност, финансовата стабилност и бизнес доверието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 12 години
Естествено фундаментално нищо не се промениБанкпрестъпниците пак си дъртят алъш вериша както си знаят Политицита пак лапат за да прокарват и защитават интересите на международните престъпници огромните компании и на богаташите чрез плоския данък например.... както е корумпистан ... както е при всеки "свободен пазар" корупция = саморегулируем се пазар=капитализъмда ви е честит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Колко време може да продължи изкуственото дишане .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още