IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 600 безработни младежи ще започнат работа в администрацията

Проектът е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" с общ бюджет от 3 млн. лв.

14:41 | 04.07.12 г. 1
Над 600 безработни младежи ще започнат работа в администрацията

Над 600 безработни младежи на възраст до 29 години ще могат да започнат работа - стаж в структурите на министерствата на труда и здравеопазването в столицата и страната чрез проекта "Старт в администрацията", съобщиха от Агенцията по заетостта (АЗ). Инициативата е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Бюджетът на проекта е близо 3 млн. лв., от които 2,5 млн. лв. са от Европейския социален фонд, а останалата част – от националния бюджет. 

С парите ще бъде осигурена заплата от 400 лв. на стажантите плюс разходите за техните осигуровки. Стажът е с продължителност 9 месеца.

По програмата  ще се назначават приоритетно младежи с трайни увреждания, от социални заведения, самотни родители или осиновители на деца до 3-годишна възраст и от уязвими малцинствени групи.

Кандидатстващите трябва да бъдат регистрирани в бюрата по труда, като основно изискване е те да имат завършено висше образование. Допустимо е и да имат общ професионален опит до 3 години, но той не трябва да е свързан със специалността им.

Очаква се към средата на месеца ведомствата да са заявили конкретни бройки и длъжности, като информацията за тях ще е достъпна в бюрата по труда и на сайтовете на Министерството на труда и социалната политика, както и на този на АЗ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sena5
преди 11 години
За тази заплата след данъците май само висшисти могат да се съгласят да работят и то 9 месеца...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още