IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Републиканците искат Обама да разреши износа на американски газ за Европа

Русия изнася голямо количество нефт и газ за Източна Европа, с което я прави зависима, коментира Джон Бейнър

17:29 | 06.03.14 г. 16
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ако президентът (Барак Обама) иска да заздрави своята позиция и да защити нашите съюзници в Източна Европа, той трябва да разреши износа на американски газ за Стария континент и да одобри всички висящи проекти за изграждане на терминали за втечнен газ, заяви Джон Бейнър, говорител на Конгреса и член на Републиканската партия на пресконференция във Вашингтон по повод ситуацията в Украйна.

Това, което не направихме през последните 3 - 4 години, позволи на Путин да повярва, че може да прави всичко, без да се страхува от санкции или нашата реакция, допълва той.

„Намесата на Путин в Европа и по-специално в Източна Европа е възможна заради факта, че Русия изнася голямо количество нефт и газ за много от тези страни, с което ги прави зависими“, коментира Бейнър.

Имаме съгласие във всички ресорни комисии, както за отпускане на помощ за Украйна, така и за налагането на санкции на режима в Кремъл, подчертава той.

Повече по темата може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Внимание, щатен (щатски) ***!!!!П.П. Jelenskи, ти ли си бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Как си ги представяш тез танкери и без пари ли ще се строят и плуват? И колко танкера трябват за да се задоволи капацитета на, да речем, 1/2 Европа за 1 месец през зимата??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
lyusien
преди 10 години
Абсолютно прав е Бейнар Не мога да разбера защо има забрана за износ на американски природен газ за Европа Има излишаци Цената в Европа е близо 3 пъти по-висока Технологиите вървят с гигантски стъпки напред Нуждо е само терминали и огромни кораби за пренос на втечнен газ до Атлантическите пристанища на Европа Това ще намали цените на газта в цяла Европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още