Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Анализатори: "Лукойл" ощетява сериозно бюджета на България

Държавата е пропуснала да събере 1,145 млрд. лв. от ДДС, твърди Лабораторията за риск мениджмънт към НБУ, ръководена от Иван Костов

   1| 2| 3| 4| 5    
2
 
5
 
48
преди 5 години
Няма профилна снимка
Господа коментатори,ако наистина не познавате понятието "производствени разходи",не е възможно да си отговорите на въпроса поставен от Костов.Бившият премиер пипа само около Лукойл и открива повече от милиард лева.Сложете ,моля обемите,които се въртя в т.н третичен сектор (там парите са доста повече),добавете към тях търговските вериги,веднага след това енергиините дружества и най-накрая концесионните такси.Сумата е зашеметяваща.Но Костов не е пионер в тази полезна работа.Преди него доста мащабно и в детайл това се върши от експертите на АТАКА и лично от Волен Сидеров.Да не вземе да ме обвините в привързаност към атакистите.Не знам друга българска патрия да е обхващала поставения тук проблем така всеобхватно и да го е превъщала в политически проблем.Обърнете внимание-когато над 25млд.лв. произведени в БГ ги обявим за откаднати доходи на нашите граждани,това вече е политика.В Унгария тази политика доведе на власт никому неизвестния Виктор Орбан,това се случи в Гърция и Италия.
8
 
6
 
47
преди 5 години
Костов и СДС ги няма, но чорбата дето я надробиха, няколко поколения ще я сърбат! Гола и бистра чорбица!
9
 
6
 
46
преди 5 години
Иван Костов, който унищожи селското ни стопанство оценено на минимум , казвам минимума на минимума за 30 милиарда, за да прикрие гафа си с една небеизвестна банка ни подхвъли казуса за Лукойл!Ей, тоя Костов с краката надолу на бесилото!
И до него всички, участвали в приватизацията, дето са останали живи де!
1
 
7
 
45
преди 5 години
Няма профилна снимка
Нещо не ми се отрази поста. Ще се опитам да го повторя. Разбирам по постовете, че някои от вас са запознати с материята. Аз не съм. Как моля ще коментирате факта по време на управлението на гЕРБ1, когато ББ нареди на приятеля си Валентин Златев да не повишава (замрази) цените за един месец? Моля поправете ме, ако не е така. Как се "връзва" това с пазарната икономика, с олигарсите в нашата страна? Иначе и аз си мисля, че по този въпрос обяснението е поне в две посоки.
1
 
1
 
44
преди 5 години
Няма профилна снимка
Виждам по постовете, че има познавачи на материята. Моля коментирайте, как се свързва тази цена с приятелството на ББ и Валентин Златев. При правителството ГЕРБ1 ББ го накара да стопира цената за един месец. После и досега крият приятелството си. Това го казвам в аспекта доколко сме пазарна икономика, каква е ролята на олигарсите, на началника ни и т.н. Иначе и на мене ми се струва, че в случая се смесват поне два въпроса.
2
 
4
 
43
преди 5 години
Няма профилна снимка
Веднага да се затвори Лукойл ! Иван Костов вече се вземал комисионната и не ни трябва повече. Да се национализира и впоследствие да се предложи за купуване от братските нам САЩ.
3
 
16
 
42
преди 5 години
Няма профилна снимка
В Румъния изрбушиха офисите им и ги обвиниха в укриването на 272 млн евро данъци. Танов когато се върна в митницата, заяви че е сварил всички продуктопроводи с разпломбирани и изключени измервателни уреди. Сега при по-ниски цени на петрола и горивата събира със 150 млн лева повече(на тримесичие) от акциз и ДДС. Така че братята ни разбират само от сопата, запомнете!
3
 
3
 
41
kalendar до: 1984
преди 5 години
Ахахахахаха:)
Айде бе:) В стил прас-прес вика:)
Айде да си изясним тогава позициите ясно и сбито-ти си много ЗА Лук Ойл, само държавата да си прибере данъците от там, така ли? Ама кратко и без размишление, моля.
Ето я моята позиция-нямам никакъв проблем с Лук Ойл. както казах-100% крият данъци. Ще е хубаво да си ги вземем, ако не можем не е в тях проблема.
3
 
0
 
40
kalendar до: stanislavr
преди 5 години
И какво да гледам там, Станиславчо?
1
 
15
 
39
преди 5 години
Няма профилна снимка
За сведение на разни русофили, руски тролове и т.н...За Лукойл - завода, само факти. 2010 до 2013 вкл. година/от ГФО/ платени данъци към държавата - 2 319/два милиарда и 319 милиона/. Възстановени данъци - 3 612/ три милиарда и 612 милиона/. Това е от часта от ГФО - отчет за паричен поток. Разлика - във вреда на държавата - 1 353/ един милиард и 353 милиона/. Всичко е в лева. За данък печалба не пиша...щото той от доста отдавна отчита загуба по ГФО. Когато фактите ...и т.н...знаете го!!!!