Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Обама: Промените в климата са най-голямата опасност за бъдещето ни

Към 2030 г. делът на ВЕИ източниците в САЩ трябва да бъде 28% вместо 22%, предвидени във предишния вариант от миналия юни

0
 
5
 
7
преди 3 години
Няма профилна снимка
Хубаво, но Китай остава. Освен това не CO2 е най-опасния продукт от индустриалната дейност. Има вещества, като фреона и метана, които са много по-опасни за озоновия слой и парниковия ефект. Както и замърсяването на моретата и океаните, които са крайната клоака за всички ***, а в същото време планктонът в тях е основа на световния жизнен цикъл и произвежда две-трети от кислорода. За няколко десетилетия на принципа "употреби и хвърли", олицетворяващ евтините стоки еднодневки, сушата, моретата и океаните се пълнят много по-бързо с *** отколкото преди това.

Хубавото е, че климатът става стратегическа цел за Америка. Но да не се лъжем - без последните големи бедствия, американците нямаше да си направят труда. За съжаление и тяхната политика все още върви след, а не преди проблемите.
0
 
9
 
6
sssaaa до: Атанасио
преди 3 години
Няма профилна снимка
Атанасе, вземи си 1 ден почивен бе човек! Нямаш ли платена лятна отпуска или не ти дават ?
4
 
6
 
5
Sakamano до: novak li sam
преди 3 години
Няма профилна снимка
ВЕИ може и да е бъдещето, но няма начин бъдещето да се пренесе в настоящето, ако ще и всички политици да се напънат до скъсване. Нещата ще се случат когато им дойде времето и нито секунда по-рано. Затова подобни стратегии не вършат работа - те служат само за да напълнят гушите на екомафията.
2
 
5
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
Хубавото е, че най-после и САЩ, като един от най-големите замърсители на земята реши да поеме своята отговорност по въпроса.
Използването на ВЕИ е без алтернатива, но въпросът е, този преход да може да стане възможно най-бързо, а за това трябват и правителствени стратегии.
2
 
8
 
3
MZ/X до: Императорът
преди 3 години
Няма профилна снимка
Императоре, изпускането в атмосферата за 100 години на на значителна част от CO2, който е бил в недрата на земята стотици милиони години, няма как да не повлияе върху климата! Това е все едно да спориш, че удрянето на един як шамар няма никакво въздействие, защото си щял да се удариш с главата в стената :)

4
 
6
 
2
novak li sam до: Императорът
преди 3 години
Няма профилна снимка
Защо е тази злоба и неистова омраза към бъдещето - ВЕИ?
4
 
0
 
1
преди 3 години
САЩ отказа два пъти да подпишат протокола от Киото и сега много загрижени се оказаха защото урагана Санди им струваше 60 млрд. и застрахователите го натиснаха

Обяснил съм всичко за глобалното затопляне - https://www.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1494171174194445

Проблема е Арктика и Сибир защото може да изпуснат много метан и затоплянето да стане необратимо

Ще почна с отдела за икономика и социални дейности на ООН - ''правителствата трябва да инвестират 3% от световния БВП годишно, което е около 1,2 трилиона паунда през 2010 г., в продължение на 40 години. За да се избегнат катастрофите'' - http://www.greentech.bg/archives/21201

Доклада на ООН е грешен и съм обяснил подробно защо - https://www.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231

Доклад „Петрол и световна икономика'' на МВФ - икономистите Михаел Кумхоф и Дирк Мюир го казват заобиколно - http://www.economy.bg/world/view/5367/MVF-Cenata-na-petrola-mozhe-da-skochi-s-do-1400%25-do-20-godini