IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реал Мадрид е футболният клуб с най-високи приходи за 11-та поредна година

Манчестър Юнайтед отстъпи второто място на ФК Барселона

14:20 | 21.01.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Реал Мадрид оглави списъка на футболните клубове с най-високи приходи, сочи доклад на Money League, който анализира финансовите резултати от дейността на отборите.

Според него приходите на 20-те топ клуба в Money League са нараснали с 8% до 6,6 млрд. евро през сезон 2014-2015 г. За първи път трите топ клуба са преминали границата от 500 млн. евро приходи.

Реал Мадрид е на първо място за 11-та поредна година, като генерира 577 млн. евро приходи за сезона, стимулиран от ръста на търговските приходи. Доходите от продажбата на билети за мачове също са се увеличили, а планираната реконструкция на Сантяго Бернабеу би трябвало да доведе до продължаване на тази тенденция и през следващите години.

Постиженията на ФК Барселона през сезон 2014/15 доведоха до финансов успех за него. Приходите нараснаха във всички области на бизнеса, което помогна на клуба да се изкачи до второто място над Манчестър Юнайтед, с приходи от 560,8 млн. евро.

От своя страна Манчестър Юнайтед слезе с една позиция надолу спрямо предния сезон и се класира трети, но остава най-добре печелещият клуб от английската Висша лига със своите 519,5 млн. долара.

Връщането към Шампионската лига на УЕФА, както и стартирането на няколко значителни търговски партньорства само ще засили бизнеса през сезон 2015/16. С оглед на това няма да бъде изненада да видим Манчестър Юнайтед начело на списъка на Money League. Очакванията са тогава клубът да генерира приходи в размер на 650 млн. евро.

Рекордните девет клуба от Висшата лига се класират в рамките на топ 20 на Money League тази година, с един повече от миналата година, подпомогнати от укрепването на паунда спрямо еврото.

Клубовете от Висшата лига в момента доминират в списъка на първите 30, като 17 от тези клубове са играли във Висшата лига през сезон 2014/15.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 8 години
От кога приходи е равно на печалба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още