IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Натискът по границата ни с Турция е минимален

България пази границите на Европейския съюз по шенгенски начин, смята премиерът

18:40 | 22.05.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Правителствена прес служба</em></p>

Снимка: Правителствена прес служба

Натискът по границата на страната ни с Турция е минимален и е осигурено спокойствие на държавата ни, което се дължи на общите усилия на мнозинството. Това заявява цитиран от правителствената информационна служба министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и народния представител Валери Симеонов, инспектира възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница. 

Той припомня, че на последното заседание на Министерски съвет са отпуснати още 6,2 млн. лв. за проектиране и строеж на съоръжението по границата, „защото спокойствието на българските граждани е най-важно. В момента са изградени десетки километри изцяло изградена, непрекъсната ограда“.

По думите на премиера подписаният договор с Турция за реадмисия е един изключителен успех на правителството на мнозинството. „Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме  натиск върху тази ограда и че само с нас подписаха споразумение за реадмисия“, казва още Бойко Борисов.

Министър-председателят благодари и на британския премиер Дейвид Камерън за доставените 40 високопроходими джипа, предоставени безвъзмездно от Кралство Великобритания. 

„С над 3 млрд. (лв. б. ред.) повече приходи, събрани в бюджета, ние непрекъснато купуваме нова техника, но тук е важен моралният жест – това, че те съпричастни с нас, а това е голям жест“, казва Борисов и подчертава, че България пази границите на Европейския съюз по шенгенски начин, което по думите му има широк отзвук в Европа.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
redcretin
преди 7 години
И с лява също. ББ си говори глупотевини както обикновено, БГ стана известна с произвола по границите - явна индикация за неспособността на ченгетата да ги опазят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
mrynmryn
преди 7 години
Аз не разбрах, каква нова техника е купувал? Въображаемите самолети, дето ги купуват всяка година? Та те по едно време пари за парашути нямаха, но пак някой им ги даде на аванта. Да не говорим, че средностатистическия БЕГЕ милиционер може да е опасен зад возило с дясна дирекция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Варяг
преди 7 години
Нито ги хващат,нито ги регистрират,минават и заминават за обетованата Европа.На денонощие минават до 200 човека ,което прави за месец 6000 итова е най-печелившия бизнес в момента.Карай да е весело щом се печели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 9
ing5rov
преди 7 години
Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и че само с нас подписаха споразумение за реадмисия, казва още Бойко Борисов.Ха тъй...бързай и ти да се поклониш и да целуваш ръка , щото инак дърво...ше уварди мрежата грънци !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още