IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Журналистите са нисша форма на живот, отразяват пристрастно кампанията ми

Предизборният екип на милиардерът е силно разколебан заради спадащата му популярност, писа NYT

08:32 | 15.08.16 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Очевидно ядосан от медийните публикации за все по-голямото си изоставане от Хилъри Клинтън, републиканският кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп продължи през уикенда нападките си срещу медиите. Той ги обвинява, че се отнасят враждебно към него и отразяват пристрастно кампанията му, предаде AFP.

„Не се изправям срещу нечестната Хилъри Клинтън, аз се изправям срещу нечестните медии“, заяви той в реч във Феърфийлд, щата Кънектикът. „Медиите не отразяват коректно моите митинги. Те никога не споменават за истинското послание и никога не показват колко е голямо множеството, нито колко е ентусиазирано”.

„Не е свобода на печата, когато на вестниците и другите медии е позволено да казват и да пишат каквото си искат, дори да е напълно невярно", продължи тирадата си Тръмп в Twitter.

 

Часове по-рано той заклейми "отвратителните и корумпирани" медии и стовари гнева си конкретно върху New York Times, който написа, че предизборният екип на Тръмп е силно разколебан заради спадащата му популярност в социологическите анкети.

New York Times цитира анонимни източници и пише за митинги, които никога не са се състояли. Според вестника екипът на Тръмп не успява да държи кандидат-президента в рамките на нормалното, а самият милиардер често е „ядосан, мрачен и в лошо настроение“. Освен това бил „изтощен и все още объркан за политическите процеси“.

"Репортажите му са измислица" оплака се в туит милиардерът. "Медиите закрилят Хилъри" добави той. Според милиардера вестникът се проваля, губи много пари и скоро ще бъде закрита.

Дори и CNN усети гнева на Тръмп. „Това не е честен канал, това е измет, те са жалки", каза Тръмп. „И знаете ли защо аудиторията им рязко пада? Защото аз отказвам да бъда интервюиран (от CNN)".

Още в петък при своя проява в Пенсилвания Тръмп посочи към редицата с журналисти в залата, пояснявайки, че „това е най-нисшата форма на живот. Те са най-нисшата форма на човечеството“. В случай на своя победа на изборите милиардерът обеща да улесни завеждането на съдебни искове срещу медиите.

„Тръмп е прав, като казва, че повечето медии искат той да загуби изборите", писа вчера Wall Street Journal. Това е така, „защото Тръмп улесни медиите и опонентите си да го атакуват със собствените му язвителни изказвания", добавя вестникът. 

Междувременно се очаква вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, който днес ще се включи в предизборната кампания на Хилъри Клинтън, да обяви Доналд Тръмп за най-неинформирания кандидат за президент в историята. Байдън ще участва за първи път в предизборен митинг на Хилъри Клинтън в родния си град Скрантън в щата Пенсилвания.

Вицепрезидентът ще каже, че републиканският кандидат за Белия дом е по-зле подготвен по въпросите на националната сигурност от всички досегашни кандидати, съобщи неговият офис.

Наред с това се очаква той да увери, че Клинтън предлага решения за проблемите на средната класа в сферата на заетостта и образованието и че тя ще се стреми към приемственост на политиката, водена от президента Барак Обама, добавя AFP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 17 rate down comment 3
0pk
преди 7 години
Туй сега за да го похвалим ли го написахте или за да се възмутим? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 5
wag1111
преди 7 години
Кoрyмпирани както навсякъде по света. То е трудно да се каже точно корупция, а по точно им е наредено, както тука и в уж голямата демокрация в европа Германия, забранено им е да коментират всичко случващо се. Първо се пита после се побликува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 7
wag1111
преди 7 години
Кромпирани както навсякъде по света. То е трудно да се каже точно корупция, а по точно им е наредено, както тука и в уж голямата демокрация в европа Германия, забранено им е да коментират всичко случващо се. Първо се пита после се побликува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още