Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Георги Неделчев: Безусловният базов доход е вид директна инвестиция

Социалната държава е мъртва, защото социалните помощи се превръщат в система за злоупотреби, твърди икономистът

   1| 2| 3| 4| 5    
0
 
0
 
46
khao до: nobel
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
ей, на теб ракията може да ти е изпила мозъка, но на мен не ... много добре си спомням как лично ти написа че имаш господар преди около 2 месеца :):) ... аз твърдях обратното, сега ми даваш моите съвети ... мерси поне че един път ме послуша с тая празна тиква!
1
 
3
 
45
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Последните няколко години най-богатия 1% задминава по богатство останалите 99% на СВЕТОВНО ниво. И това при условие, че много изследвания подценяват укритите от милиардери и корпорации пари в данъчни убежища.
Убеден съм, че само от добрина и любов към човечеството олигархията е уредила купони за храна на бедните в САЩ, а западна европа е станала по-социална от бившите т.нар. социалистически страни.
0
 
3
 
44
преди 6 месеца
От това което виждам стигам до извода, че само panther и донякъде 4ervenasgan може би схващат приблизително за какво иде реч. Никой ли не си задава правилните въпроси? Като например:
Кои предлагат така настойчиво ББД?
Предлагащите ББД какви причини изтъкват?
Предлагащите ББД имат ли скрити мотиви и какви евентуално са те?
Предлагащите ББД горят от неудържима любов към човечеството и към бедните ли?
Предлагащите ББД ще обеднеят или ще забогатеят след въвеждане на ББД?
И не се втренчвайте в България. Картинката е доста по- голяма. Ще ви кажа и друго. Най- богатите (и най- влиятелните) няколко стотин хиляди (или няколко милиона) хора на планетата ще са изключително доволни когато се въведе ББД. Но не по причините които вие си мислите. Всички останали малко или много ще ядем дървото. Повечето ще ядем ужасно много дървото. Но не по причините които вие си мислите. И пак да ви напомня- България далеч не е целия свят.
0
 
3
 
43
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Данните са от зирохедж. За финал ще напомня нещо което съм писал много пъти: страна, която си закопава средната класа няма как да постигне сериозен ръст на икономиката и няма как да "прокопса" в дългосрочен план.
0
 
3
 
42
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Последните няколко години и икономиките на сащ и ЕС се изливат трилиони "измислени" пари от централните банки. Простите сметки показват че количествените улеснения вече минават 10 000 долара/евра/паунда на глава от населението.
Това са си точно един вид подарени пари - базов доход. НО. Какво се случва с тези пари?
Статистиката в САЩ за периода 1979-2012 е следната - долните 25% от домакинствата по нетно богатство задължават все повече. Домакинствата около медианата нямат изменение на нетното богатство.
Най-богатите 10% имат около 54% увеличение на богатството и притежават 76% от цялото богатство на САЩ.
Най-богатия 1% е увеличил богатството си със 192% (почти тройно)...
Много голяма част от тези пари са точно измислени пари, парите които някои хора тук се чудят "кой ще ги изработи, че да ги дадем на бедните?"
Мисля че е ясно, че пари има. Мисля че е ясно и къде отиват. Които иска може да смята, че това разпределение е честно се дължи на "заслуги и тажък труд".

1
 
2
 
41
nobel до: khao
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
За теб работа няма ли, или си на помощи !
-----------------------------
Естествено, че не съм на помощи. Имам си собствен бизнес и за разлика от теб не я разбирам работата на наемните работници като теб - само през работно време. И за разлика от теб нямам господар или началник, който да ми разпорежда кога и какво да правя. Опитай се и ти да бъдеш свободен. Професията ти го позволява.
1
 
3
 
40
khao до: 4ervenasgan
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
ти имаш фундаментални пропуски като говорим за десни и леви политики :)
Не и двете излизат със слогана "да подобри живота на обществото " :) но по различни начини. Всяка една държавна институция или система работи за обществото (друга тема е дали наистина е така и дали не се е извратило вече)... ква държава имаме ако се правят политики за отделните хора ? никаква!
... ако искаш да имаш силен аргумент, абстрахирай се от личния си опит, ти кво си правил, а друг кво е правил няма значение.
1
 
4
 
39
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
ББД - е решение на многото социални проблеми и изчезването на България от картата на света, както са тръгнали нещата ...!

То парите които се плащат за заплати на на социалните служби и изтичащите в тяхно направление и може и да стигнат.
2
 
6
 
38
преди 6 месеца
Какво значи "да подобри живота на обществото"?
Това ми звучи доста ляво.
Дясното се стреми да подобри живота на всеки индивид....за себе си!
Аз съм съгласен, че дотирайки с моито данъци една многодетна ромска майка, аз и подобрявам живота и този на чаааветата, ноооо не и моя нали?
А проблемът, който ще реши е този с осигуряването на невъзможността да обвиняваш държавата, че те обрича на гладна смърт. От там насетне, всеки за себе си!
0
 
5
 
37
khao до: 4ervenasgan
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Хаха, че то обещанията валят и сега и то към конкретни групи
----
именно, а това точно на такова нещо ми прилича :):) ... пък и не виждам въвеждането му какъв проблем ще реши ... освен че парите които ще пръска държавата ще са по добре отчетени.... но как ще подобри жовота на обществото ? ... бега ми тоя момент!