IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на Западния парк се очаква да струва малко над 10 млн. лв.

Столичната община публикува тръжната процедура за реконструкцията, събира оферти до 14 август

13:48 | 06.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Столична община публикува обществената поръчка за ремонта на Западния парк, показва справка в регистъра на Агенцията за обществените поръчки.

Индикативният бюджет е 8,527 млн. лева без ДДС, а с ДДС ремонтните дейности се очаква да струват малко над 10,2 млн. лева.

Местната администрация предвижда цялостно обновяване на парка, на площ от 530 дка, разположени между бул. „Сливница“, ж.п. линията София-Перник, бул. „Царица Йоанна“ и река Суходолска.

Изцяло ще бъдат подменени настилките по алеите и парковото обзавеждане, ще се изградят и нови детски площадки, вижда се от документите към тръжната процедура.

Проектът предвижда изграждане на нови настилки от гранитни плочи, гранитни павета, бетонова и опесъчена настилка при запазване на съществуващата алейна мрежа с предложение за веломаршрут.

Ще бъде изградена и нова детска площадка, предвижда се и разполагане на ново парково обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове, информационни табели, велосипедни стендове.

Общината иска да се възстановят и оформят и водните обекти в парка, да се изгради изцяло ново алейно и декоративно осветление и видеонаблюдение, както и инфраструктурата за захранването на помпени станции и водни площи.

Предвиден е и ремонт на техническата ВиК инфраструктура, отводняване на определени площи, изграждане на нова поливна система, проектиране на ново озеленяване, възстановяване на съществуващи цветни площи и изграждане на нови.

Знаковите места в парка са разработени като отделни подобекти – например главният вход откъм „Сливница“, езерото и алпинеумът в близост, пресичането на двете основни алеи, розариумът, детската площадка, пикник кът, площадка за кучета, пешеходен мост – вход откъм бул. „Петър Дертлиев“.

Техническото предложение и цената се предвижда да са с равна тежест при оценката на проектите. Ремонтът на парка се финансира със средства от оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Крайният срок за подаване на оферти е 14 август. Отварянето им се предвижда да е на 15 август.

През тази година се предвижда да започне още ремонтът и на парка "Заимов", както и да стартират дейностите по изграждането на парк "Въртопо" в Младост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
ceneto
преди 6 години
нямате ли снимка на западния парк?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още